سایت یا اینستاگرام
3 دقیقه
سایت یا اینستاگرام؟ کدام یک برای کسب و کارها مناسب تر است؟ این پرسشی است که افراد در هنگام ورود به بازار آنلاین مطرح می کنند. اما واقعیت این است که پاسخ قطعی نمی توان به این پرسش داد و باید با توجه به شرایط هر کسب و کار بهترین بستر را معرفی کرد. ولی به صورت کلی هر بیزینسی باید به طور همزمان در وب سایت و اینستاگرام فعالیت نماید تا بتواند به موفقیت دست یابد. اما برای پاسخ به این پرسش که برای آغاز کار و صرف هزینه کدام یک مناسب تر است؛ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مزایای طراحی سایت برای کسب و کارها
برای رشد کسب و کارتان یکی از گزینه های انتخابی شما طراحی سایت می باشد. اما طراحی وب سایت برای کسب و کارها انلاین مزایایی را به همراه دارد.
یکی از این مزایا کسب اعتبار برای بیزینس تان است. زمانی که شما سایتی را برای کسب و کارتان طراحی می کنید در نزد مشتریان اعتبار زیادی را کسب می کنید. و به دلیل آنکه یکی از ارکان مهم و اصلی در فروش اینترنتی جلب اعتماد مشتریان است؛ پس اینگونه می توانید اعتماد سازی در بین کاربران اینترنتی برای خود ایجاد نمایید.
همچنین سایت پایداری بیشتری نسبت به شبکه اجتماعی دارد. یک سایت از بین نمی رود اما شبکه های اجتماعی ممکن است از بین رفته یا فیلتر شده و یا حتی کاربران خود را از دست دهد. به عنوان مثال در سال های گذشته وایبر کاربران زیادی داشت. اما با گذشت زمان ابتدا لاین و سپس تلگرام جای آن را گرفتند.
از دیگر مزایای داشتن وب سایت، نرخ تبدیل بالای آن است. درصد آنکه ورودی های سایت تان تبدیل به مشتری شوند؛ نسبت به اینستاگرام بیشتر است. همچنین به دلیل فرآیند فروشی که در سایت وجود دارد، کاربران احساس بهتری نسبت به آنکه در اینستا بخواهند دایرکت داده و با ادمین صحبت کنند و منتظر پاسخگویی ادمین پیج باشند؛ دارند.
و به عنوان آخرین مزیت سایت می توان گفت که در سایت تمامی دسته بندی ها و محصولات قابل مشاهده است اما در Instagram باید هایلایت ها و تمامی پست ها را مشاهده کنند که امری زمان بر محسوب می شود.
مزایای اینستاگرام برای کسب و کارها
اما فعالیت در شبکه اجتماعی اینستا نیز مزایای خاص خود را برای شما به همراه دارد.
یکی از ویژگی های مثبت این شبکه اجتماعی ایجاد تعامل با کاربران است که در سایت امکان این کار کمتر وجود دارد. همچنین فعالیت در Instagram باعث برند سازی شما و تقویت سایت تان می شود. این شبکه اجتماعی به دلیل رایگان بودن اش کاربران زیادی را جذب کرده است و می تواند مخاطبین را با کسب و کار شما آشنا کند.
سایت بهتر است یا اینستاگرام؟
حال که با مزایای این دو بستر فروش محصولات آشنا شدید؛ پرسشی که مطرح می شود این است که کدامیک برای ابتدای کار مناسب است؟
برای پاسخ به این پرسش باید به حوزه فعالیت تان توجه نمایید.
کسب و کارهای B2B
کسب و کارهایی که مشتری آنها شرکت ها و بیزینس های دیگر هستند؛ بهتر است در ابتدا از وب سایت استفاده نمایند. زیرا مخاطب اینگونه از کسب و کارها در موتور جستجو گوگل به دنبال منبعی برای خرید می باشند. اما برای این نوع کسب و کارها باید بعد از طراحی سایت، اقدام به سئو سایت نمایید تا در نتایج گوگل جزء رتبه های برتر موتور جستجو نمایش داده شده و شناخته شوید. به عنوان مثال اگر حوزه کاری شما در زمینه دوربین های مدار بسته است؛ داشتن سایت به فروش شما بیشتر کمک می کند.
کسب و کارهای B2C
مخاطب این نوع بیزینس ها شرکت ها نیستند و مشتریان و عموم جامعه خریدار این نوع محصولات هستند. به عنوان مثال اگر در زمینه فروش کفش فعالیت می کنید؛ افراد در اینستاگرام بیشتر به جستجو خرید کفش می پردازند. پس بهتر است ابتدا در شبکه اجتماعی فعالیت کرده و برندسازی را انجام دهید و سپس اقدام به طراحی وب سایت نمایید.
البته دقت کنید که داشتن پیج در کنار سایت می تواند موجب اعتماد سازی و فروش بیشتر شما شود.
بهترین استراتژی در دنیای کسب و کار برای فضای آنلاین
می گویند روزی فردی در اپن نزد حکیمی رفت و از او خواست به او درسی از حکمت یاد دهد. حکیم خطی بر روی خاک کشید و به او گفت این خط را نصف کن. او هم نصف آن را پاک کرد. حکیم گفت هنوز آماده نیستی و در زمان دیگری بیا. او دوباره برگشت و حکیم دوباره همان خط را بر روی خاک کشید و از او خواست آن را نصف کند. این بار ندانست چه کاری انجام دهد و از حکیم خواست او را راهنمایی کند. حکیم در جواب خطی دیگر دوبرابر همان خط در کنار آن کشید و به او گفت خط نصف شد. درسی که به او یاد داد این بود که برای پیشرفت نیاز به درگیر و حذف رقیب نیست بلکه خودت را پیشرفت بده.
در دنیای کسب و کار و استفاده از وب سایت یا اینستاگرام هم شرایط به همین شکل است و نیاز نیست یکی را انتخاب کنیم. بلکه باید از هر دو به بهترین شکل استفاده کرد. چرا که هم اینستاگرام طرفداران خیلی زیادی دارد و هم با فیلترینگ اینستا خیلی از افراد به وب سایت ها برای خرید مراجعه می کنند. بنابراین کسب و کاری موفق خواهد بود که بتواند در هر دو حوزه به خوبی بدرخشد. و نیازی نیست تا یکی را انتخاب کرد.
چالش های کار بر روی وب سایت ها
اما اگر می خواهید برای کسب و کار خود هزینه کنید و تصمیم به راه اندازی وب سایت گرفته اید، باید با چالش های آن هم آشنا شوید. اولین مورد این است که راه اندازی وب سایت به تنهایی کافی نیست و گوگل و سایر موتورهای جستجو شما را به راحتی به صفحه یک خود راه نخواهند داد و در رتبه های بالای گوگل مخاطبان برند شما را بهتر خواهند شناخت. بنابراین کار بر سئوی سایت و اضافه کردن محتوای کاربردی و هدفمند اولین چالشی خواهد بود که باید از پس آن بر بیایید. این کار یک پروسه زمان بر خواهد بود و شاید شش ماه تا یک سال از شما زمان ببرد. بنابراین با تداوم در کار و انجام کارهای ضروری به نتیجه خواهید رسید.
چالش های راه اندازی پیج اینستاگرام
در مقابل ما شبکه اجتماعی اینستاگرام را داریم که بین نسل جوان در کشور ما از محبوبیت بالایی برخوردار است. حتی فروش برخی کالاها در این شبکه اجتماعی خیلی بیشتر از افرادی است که در دنیای بیرون در حال فروش همان اجناس بصورت سنتی هستند. اما خب این شبکه هم الگوریتم های خاص خود را دارد. همچنین شما باید بصورت حرفه ای در این شبکه به تولید محتوای حرفه ای بپردازید و در کنار آن با تبلیغات در شبکه های دیگر و راه های ضروری شروع به جذب فالوور برای پیج خود کنید. اگر از پس این کار بر بیایید، مسلما فروش خوبی خواهید داشت.
مقاله پیشنهادی: آموزش فروش اینترنتی در اینستاگرام
جمع بندی
در این مقاله به مزایا و تفاوت های سایت و اینستاگرام پرداختیم تا با آگاهی و دید بهتری بتوانید مناسب ترین بستر فروش را برای بیزینس خود راه اندازی نمایید.
البته بیزینس کوچینگ نیز می تواند انتخاب مناسبی برای شروع کسب و کارتان باشد و با توجه به تمامی زوایا و ویژگی های تجارت تان مربی کوچ بهترین راهنمایی را به شما کرده تا با کمترین درصد خطا کسب و کار خود را در فضای وب راه اندازی نمایید.