متخصص توسعه کسب و کار
3 دقیقه
با توجه به رقابتی که در فضای تجاری وجود دارد برای پیشرفت و رشد بیزینسی، باید اقدام به توسعه کسب و کار نمود تا بتوان از سایر رقبا پیشی گرفته و بیزینس خود را ارتقا دهید. در این بین، بهره مندی از متخصص توسعه کسب و کار می تواند کلید موفقیت و رشد تجاری شما را به همراه داشته باشد. اما برای انتخاب متخصص توسعه بیزینس، چه ویژگی هایی را باید در نظر بگیریم؟ در این مقاله به پاسخ این پرسش می پردازیم.
همواره می توانیم بگوییم که برای موقعیت های مختلف کاری، شرایط های سختی نیز وجود دارد. این شرایط های سخت می توانند سبب شوند تا برخی از افراد، نسبت به کارهای خودشان عقب بکشند. به همین خاطر نیز توصیه می کنیم تا حتما از کمک های یک متخصص توسعه بخشی به کسب و کار کمک بگیرید. این نوع از متخصص ها می توانند با توجه به دانش و مهارتی که دارند، به شما کمک زیادی کنند تا بتوانید کسب و کار خودتان را توسعه بخشید. برای شناخت هرچه بهتر این متخصصین، سعی کرده ایم تا از جنبه های گوناگون آن ها را مورد بررسی و قضاوت قرار دهیم.
مسئولیت های متخصص توسعه کسب و کار
مدیر توسعه کسب و کار به طور کلی در 3 شاخه زیر فعالیت می کند.
- جذب مشتری
- بررسی بازار
- ایجاد روابط
جذب مشتری
متخصص توسعه کسب و کار بر اساس دانش و علمی که در زمینه بازاریابی دارد؛ مشتریان جدیدی را برای کسب و کار شما جذب می کند.
بررسی بازار
یکی دیگر از مسئولیت های مدیر کسب و کار، بررسی بازار می باشد. تا بر اساس آن استراتژی های توسعه کسب و کار را طراحی نماید.
ایجاد روابط
یکی از بخش هایی که مدیر توسعه بیزینس ها در آن فعالیت می کند؛ ارتباط سازی می باشد. زیرا یکی از ارکان اصلی موفقیت در بازار، ارتباط سازی هایی بر مبنای اعتماد است.
مهارت های مدیر توسعه کسب و کار
مدیر توسعه کسب و کار باید مهارت های گوناگونی داشته باشد که در ادامه به برخی از انها اشاره می کنیم.
- برقراری ارتباط
- کار تیمی
- توانایی متقاعد سازی
- چینش استراتژی
- مدیریت پروژه
- مهارت های نرم افزاری
- تحلیل بازار
برقراری ارتباط
اولین توانایی که یک متخصص توسعه کسب و کار باید دارا باشد؛ مهارت ارتباط سازی است. زیرا اصلی ترین وظیفه مدیر توسعه کسب و کار، ایحاد ارتباط با مشتریان، رقبا و سایر افراد می باشد. باید فردی را انتخاب نمایید که با تکنیک های ارتباط سازی آشنا بوده و بتواند در این پوزیشن کاری به بهترین شکل ظاهر شود.
همچنین باید از مهارت های مذاکره، فن بیان، زبان بدن و… نیز به خوبی بهره مند باشد.
کار تیمی
توسعه کسب و کار، فرآیندی تیمی می باشد و به صورت تک نفره انجام نمی شود. به همین دلیل باید فردی که در این جایگاه فعالیت می کند؛ روحیه کار تیمی داشته و بتواند خود را با افراد مختلف وقف دهد.
توانایی متقاعد سازی
از مهم ترین ویژگی های متخصص توسعه کسب و کار، توانایی متقاعد سازی افراد می باشد. به این معنا که باید در لحظه بهترین تصمیم ها را گرفته و بتواند با حوصله و صبر افراد را متقاعد کند.
مدیریت پروژه
از متخصص توسعه کسب و کار به عنوان مدیر پروژه نیز یاد می شود. به این معنا که باید هدف گذاری کرده و طبق اهداف تعیین شده بتواند برنامه ریزی نماید.
چینش استراتژی
از این مهارت می توان به عنوان مهم ترین بخش برای توسعه کسب و کار اشاره کرد. زیرا اگر چینش استراتژی به درستی انجام نشود پروژه با شکست رو به رو خواهد شد.
مهارت های نرم افزاری
برای مدیر توسعه کسب و کار نیاز است تا با نرم افزارهای آفیس به خوبی بتواند کار کند. همچنین مهارت در نرم افزارهای CRM نیز لازم است.
تحلیل بازار
مهارتی که باید متخصص توسعه کسب و کار آن را دارا باشد؛ تحلیل بازار و بهره مندی از هوش تجاری است تا بتواند به موقع تصمیمات لازمه را اخد نموده و از ایجاد بحران جلوگیری نماید.
بهترین روش برای توسعه کسب و کار
برای توسعه بیزینس، راه های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید از شرکت توسعه کسب و کار کمک بگیرید و با راهنمایی آنها موجب رشد بیزینسی خود شوید.
اما روش دیگر نیز استفاده از بیزینس کوچینگ می باشد. شما با بهره مندی از بیزینس کوچ می توانید همواره یک مشاور را در کنار کسب و کارتان داشته باشید.
همچنین می توانید با شرکت در دوره جامع بیزینس کوچینگ ، خود بیزینس کوچ تجارت تان شوید و بهترین راه کارها را برای رشد کسب و کارتان پیاده سازی نمایید.
مراحل اجرای توسعه کسب و کار
هرقدر هم که بدانید چه اقداماتی در این زمینه نیاز است اما مراحل و گام های دقیق آن را اطلاعی نداشته باشید، باز هم باید بگوییم که نمی توانید به خوبی از پس این موضوع بربیایید. آن چیزی که می تواند اهمیت پیدا کند آن است که مراحل مختلفی برای به ثمر نشستن توسعه های کسب و کاری وجود دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن ها توضیح خواهیم داد.
· به دست آوردن جامعه آماری
اولین کاری که باید انجام دهید در خصوص آن است که جامعه آماری دقیقی را به دست آورید. این جامعه آماری می تواند در همان حوزه ای که مشغول به کار هستید، در نظر گرفته شود. به همین خاطر نیز باید حتما به دقت آن را تهیه کنید. همه چیز و تمامی گام های بعدی شما با توجه به نتایجی که از این جامعه آماری می گیرید، برنامه ریزی خواهد شد.
· تبلیغات
قدم بعدی مربوط به زمانی است که وارد بازار شده اید، مشتریان بالقوه ای را نیز دارید. اما مشکل شما آنجایی است که این مشتریان بالقوه شما را نمی شناسند. به همین خاطر نیز بهتر است در این قدم به سراغ معرفی کردن خودتان، تبلیغ برندتان و شناساندن خودتان به هر طریقی به مشتریان باشید. اگر در این مرحله بر روی تبلیغات هزینه و سرمایه گذاری نکنید، تقریبا نمی توانید انتظار نتایج خوبی را نیز داشته باشید.به همین دلیل گفته می شود که حتما بر روی تبلیغات خودتان سرمایه گذاری داشته باشید و آن را دست کم نگیرید.
· ارتقا برند
زمانی که برند خود را در بازار معرفی کردید و مشتریانی حتی در حد 30 درصد از جامعه آماری که داشتید، شما را شناختند، زمان آن رسیده است که برای بهبود دادن وضعیت و جایگاه برند خود آن را پیشرفت و ارتقا دهید. ارتقا دادن برندها سبب می شود تا بتوانید هم جایگاه خودتان برای مشتریان فعلی را تثبیت کنید و هم سبب می شود تا بتوانید مشتریان بیشتری را به سوی خود جذب نمایید.
· تعامل با مخاطبان
گاهی اوقات مشتریان شما را می شناسند اما آن طور که باید و شاید بر روی خرید از شما حساب نمی کنند. همین مسئله سبب می شود تا نیاز به تعامل با مشتری داشته باشید. تعامل داشتن با مشتریان را می توانید با استفاده از راه های گوناگون همچون صحبت کردن، ارتباط های غیر مستقیم و… داشته باشید. نوع رفتار می تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد و مسلما این موضوع تاثیر زیادی بر روی جذب کردن هرچه بهتر و بیشتر مشتریان نیز خواهد داشت.
· تعیین مشتری راغب و فیک
این مرحله به شما کمک می کند تا زمان و انرژی خود را به صورت هدفمندتری هزینه کنید. به طور مثال فرض کنید سایتی را طراحی کرده اید که افراد برای استفاده از خدمات آن باید از شماره تلفن استفاده کنند، این موضوع سبب می شود تا افرادی که راغب به این کار هستند در سایت شما ثبت نام کنند. حال در مرحله بعدی شما باید تمامی مشتریانی که ثبت نام کرده اند را بررسی کرده و بدانید که کدام یک از آن ها می تواند به مشتری بالفعل شما تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: کارآفرینی در منزل برای خانم ها
جمع بندی
متخصص توسعه کسب و کار نیاز هر بیزینسی می باشد که در این مقاله به مهارت های لازم برای مدیر توسعه بیزینس اشاره کردیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر فردی متخصص را برای تجارت تان برگزینید و موجب رشد و ارتقا مالی و اعتباری کسب و کارتان شوید.